1. mai, 2015

Kjærlighet

«Mamma, e vil stat opp!!». Jeg ruller over på sida og finner mobilen. Den forteller hjernen min at klokka er 05.15. Jeg forestiller meg at jeg drømmer, at jeg ikke hører noe rop…..

«MAMMA, KOM!» Motløs løfter jeg bort den åtti kilo tunge dyna, og skubber to tømmerstokker av noen lår utfor sengekanten. Jeg tar sats, og bryter meg opp, slik at den stive korsryggen akkurat klarer å henge med på bevegelsen. Føttene knirker bortover mot soveromsdøra, der hånda fomler med dørhåndtaket. Jeg mister grepet, så håndtaket spretter opp og lager en intens lyd av skralt aluminium. Jeg kunne ha sparket hull i døra, og gledet meg over skadene….

Spottene i taket på gangen står på full vreng, og lysgriller øynene mine til de er fullstendig våkne. Jeg hører intens romstrering inne på prinsesserommet. Midt oppi minisenga ligger lykketrollet mitt og viser fram sine fine smokkeformete melketenner bak smokken; «Mykjy tiss», smiler hun tilfreds, mellom to digre kosebamser. Hun banker på bleien for å bevise at den er full og at hun må stå opp for å skifte. Hun åpner armene sine og tar tak i håret mitt for å dra meg ned til seg. «Godt å sjå de», sier hun veslevoksent, mens hun stryker meg på kinnene med klamme hender. Øynene hennes glitrer av glede, mens smokken vibrerer i kosetakt. Jeg kan ikke annet enn å smelte…